Deze pagina is speciaal voor jou!

Speltherapie, daar heb je misschien weleens van gehoord, maar wat is dat nou precies? Ik ga mijn best doen om het uit te leggen…

Bij speltherapie mag je elke week ongeveer drie kwartier spelen in een kamer die “spelkamer” genoemd wordt. In deze kamer is het de bedoeling dat de kinderen kiezen wat ze gaan doen. Jij mag beslissen waar je mee wil spelen of knutselen en ook of je dat alleen of samen met de speltherapeut gaat doen. De speltherapeut is iemand die jou helpt, er voor jou is en die naar je luistert en meedenkt als dat nodig is. Bij speltherapie “Poppen en zwaarden” ben ik er voor jou.

In de spelkamer kan je van alles doen. Je kunt er knutselen, bouwen en met Playmobil of Lego spelen. Er zijn spelletjes, boekjes, verkleedkleren, poppen, zand, een poppenhuis en nog veel meer.

Je mag overal mee spelen. En als je nergens zin in hebt, mag dat ook. 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je ouders denken dat speltherapie fijn zou zijn voor jou. Het kan zijn dat er iets naars gebeurd is. Je ouders zijn gescheiden of er is iemand doodgegaan. Het kan ook zijn dat je gepest bent of je hebt vaak ruzie.

Sommige kinderen zijn bang of boos terwijl ze niet altijd goed weten waarom.

Dan vinden ze het moeilijk om erover te praten. Ze weten niet met wie en ook niet wat ze precies willen of kunnen vertellen.

Misschien herken je wel iets van wat hier geschreven staat bij jezelf. Dan voel je je niet fijn en dat gaat niet zomaar over.

Spelen in de spelkamer help! Je zal je na een poosje beter en sterker voelen. Als iedereen merkt dat het weer goed met jou gaat, nemen we weer afscheid.

“Ik mocht bij jou altijd echt kiezen wat ik wilde doen en je vond nooit iets geks of stom.
Dat is fijn.”

(Klik op de afbeelding om de tekening te kunnen printen)