Aanmelding en behandeling
Via deze site of per telefoon kunt u uw kind aanmelden voor speltherapie of spelbegeleiding. In een vrijblijvend (telefoon) gesprek kunt u vragen stellen en zelf vertellen wat de reden is dat u hulp zoekt voor uw kind. Indien nodig maken we een afspraak voor een intakegesprek. In dit gesprek gaan we dieper in op de hulpvraag en bespreken we wat ik d.m.v. speltherapie voor u en uw kind kan betekenen. Hierna kan besloten worden om de eerste afspraak voor een spelobservatie met het kind te maken.
Er vinden drie spelobservaties plaats, waarna een zorgvuldige inschatting gemaakt wordt, of speltherapie een passend middel is om uw kind te helpen. De speltherapeut maakt een behandelplan en bespreekt deze met de ouders. Ook het kind wordt in begrijpelijke taal uitgelegd waarom het komt spelen bij “Poppen en zwaarden”. Zie hiervoor ook de pagina Speciaal voor Kinderen
In het behandelplan staan afspraken en worden doelen gesteld waaraan gewerkt gaat worden in de spelkamer. Dit plan wordt geregeld geëvalueerd en bijgesteld als dat wenselijk is. Ook bespreken we steeds na c.a. vijf sessies wat de vorderingen in de therapie zijn en welke thema’s uw kind bezighouden. Dit zorgt ervoor dat u als ouder(s) goed op de hoogte bent en uw kind kan ondersteunen bij waar het mee bezig is.
Bij het intakegesprek en de oudergesprekken is het kind niet aanwezig. De therapeut brengt het kind wel op de hoogte van afspraken die voor hem/haar belangrijk zijn. Bijv. het naderende einde van de therapie.
Het moment waarop de therapie afgesloten kan worden, zal altijd in overleg met u als ouders gebeuren. De laatste sessie zal in het teken staan van terugkijken naar wat het kind beleefd heeft in de spelkamer en wat het bereikt heeft, samen met u. Dan nemen we afscheid van elkaar.